Dat het lang niet altijd makkelijk is om een horeca gelegenheid te beginnen is wel duidelijk. Overal liggen gevaren en valkuilen op de loer die je zult moeten zien ontwijken. Als dit met succes lukt heb je de mogelijkheid om er wat van te maken. Sowieso is het hard werken geblazen in de hotel branche en in de horeca in het algemeen. De werktijden zijn vaak barbaars en soms niet meer van deze tijd. Toch is het altijd leuk om met een team een leuke ervaring voor een gast of klant neer te zetten. Hier ligt dan ook het streven.
Wanneer je de kans krijg om een hotel te openen zul je hier goed over na moeten denken. Afhankelijk van de locatie is het zaak om met iets bijzonders neer te zetten wat mensen juist naar jouw hotel gaat trekken. Van levensbelang is het vervolgens om de gasten die er komen zich enorm thuis te laten voelen. Als dit ook nog lukt ontstaat er een echte win win situatie. Je hotel zal goede beoordelingen krijgen wat ervoor zorgt dat het alleen maar meer gasten aan gaat trekken. Dit zal uiteraard resulteren in volle kamers waardoor je als bedrijf alleen maar meer succesvol wordt.